ASB GALA večer 2013 – Slávnostné vyhlásenie ocenení

BRATISLAVA 22. mája – Časopis ASB v spolupráci s týždenníkom TREND zorganizovali 21. mája 2013 v poradí už 7. ročník slávnostného odovzdávania ocenení spoločnostiam a jednotlivcom pôsobiacim v oblasti stavebníctva, architektúry a developingu.

Vyvrcholením podujatia pod názvom ASB GALA 2013 bolo vyhlásenie výsledkov hlasovania odbornej poroty a verejnosti v kategóriách:
– ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva 2013
– ASB Developer roka 2013
– ASB Stavebná firma roka 2013

ASB GALA večer je prestížne podujatie s cieľom oceniť osobnosti a firmy pôsobiace v oblasti architektúry a stavebníctva a jeho poslaním je zároveň aj poukázať na aktuálne dianie v tejto oblasti. Počas galavečera boli vyhlásené aj výsledky hlasovania verejnosti, ktoré prebiehalo na odbornom portáli www.asb.sk.

Rozhodnutie o tom, ktoré osobnosti a subjekty sa stanú laureátmi týchto prestížnych cien, mala vo svojich rukách koncom roka 2012 nominačná komisia. Víťazov a výhercov hlavných cien následne určila odborná porota pozostávajúca z osobností slovenského stavebníctva, architektúry, zástupcov štátnej správy a samosprávy, ako aj z predstaviteľov odborných združení a komôr. Počet subjektov, ktoré sa zapojili do hodnotenia v projekte ASB GALA a vyjadrili svoj názor, sa blíži tento rok k počtu 100.

Na portáli www.asb.sk paralelne prebiehalo hlasovanie širokej verejnosti, na základe ktorého sa určili víťazi internetovej ceny.

Hlavné ceny získali:
ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva 2013
Ing. arch. Juraj Šujan
ASB Developer roka 2013
J&T REAL ESTATE, a. s.
ASB Stavebná firma roka 2013
INGSTEEL, spol. s r. o.

Z hlasovania verejnosti vzišli a ocenenie získali títo víťazi:
ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva podľa www.asb.sk
Ing. Vladimír Kohút
ASB Developer roka podľa www.asb.sk
STRABAG – ZIPP Development, s. r. o.
ASB Stavebná firma roka podľa www.asb.sk
ZIPP BRATISLAVA, spol. s r. o.

Cenu ASB Osobnosť architektúry a stavebníctva odovzdával štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby regionálneho rozvoja Slovenskej republiky Ing. František Palko.

Spestrením slávnostného ASB GALA večera 2013, ktorý sa konal v priestoroch Heineken Tower Stage v Bratislave pre vyše 200 hostí bola kubánska skupina Azucar Cubana a sláčikové zoskupenie Adventure Strings. Oficiálnu časť večera moderoval Matej Šišolák.