Slovenský sekt žne doma aj v zahraničí úspechy

14.11.2013

BRATISLAVA 14. novembra (WBN/PR) – Spoločnosť Hubert J. E. je dlhodobo lídrom v segmente šumivých a tichých vín na Slovensku a milovníci jej sektov si môžu vybrať zo širokého portfólia kvalitných produktov. Ich kvalitu potvrdilo v tomto roku aj množstvo ocenení zo súťaží vín doma i zahraničí. Najoceňovanejším sa stal sekt Hubert Grand rosé. Ďalšími vysoko hodnotenými sektmi boli Johann E. Hubert a Hubert Grand blanc.

Trendy v pití sektu poukazujú na stúpajúcu obľubu ružových vín. Zrejme s tým súhlasí aj odborná komunita a členovia komisií na súťažiach a výstavách, pretože najoceňovanejším sektom v tomto roku bol práve ružový sekt Hubert Grand rosé, ktorý získal cenné zlato na Medzinárodnej súťaži šumivých vín na Kryme, striebornú medailu na medzinárodnej prehliadke vín MUVINA 2013 a na súťaži Gustus Juvenilis, diplom z Národného salónu SR – 100 najlepších vín Slovenska, striebornú medailu na AGROVÍNO 2013 a zlatú medailu si donieslo aj z nominačnej súťaže Víno Bojnice. Zatiaľ posledné ocenenie, ktorým sa tento kvalitný sekt môže pochváliť, je diplom z medzinárodnej súťaže vín AWC Vienna, ktorá je jednou z najvýznamnejších vinárskych súťaži sveta.

Hubert Grand rosé však, pravdaže, nebol jediným oceneným sektom z portfólia spoločnosti Hubert J.E. Prémiový sekt Johann E.Hubert si zo súťaže Gustus Juvenilis doniesol ocenenie za víťaza kategórie šumivých vín a bronz zo súťaže vín Víno Bojnice. Ocenili ho aj na vidieckej výstave vín Linčanský Džbánek, odkiaľ si odniesol zlato. Najvýznamnejší úspech ale Johann E. Hubert zaznamenal u našich rakúskych susedov, kde na AWC Vienna získal vďaka veľmi vysokému hodnoteniu odbornej poroty spomedzi približne 12 300 prihlásených vín striebro.

Na AGV Nitra a Gustus Juvenilis spoločnosť Hubert J.E. so cťou reprezentoval aj sekt Hubert Grand blanc, ktorý na oboch podujatiach získal striebro.

„Je naozaj príjemné vidieť, že slovenské sekty chutia nie len konzumentom doma, ale aj v zahraničí. Všetky tieto ocenenia sú veľmi hodnotné a inšpirujúce pre našu ďalšiu prácu,“ hovorí Ing. Ingrid Vajcziková, PhD., hlavná enologička spoločnosti Hubert J.E.

Táto webová stránka potrebuje pre svoje riadne fungovanie určité súbory cookies. Tieto súbory cookies sú pre jej fungovanie technicky nevyhnutné. V prípade Vášho udelenia povolenia, súhlasíte s používaním súborov cookies (všetkých súborov cookies alebo len súborov cookies technicky nevyhnutných). Možnosti nastavenia súborov cookies, ktoré si môžete prispôsobiť, ako aj bližšie informácie o súboroch cookies, ktoré prevádzkovateľ tejto webovej stránky využíva, nájdete na Viac informácií o cookies a prispôsobení výberu.