10 najšialenejších poistných udalostí

Trafil už niekedy vaše idúce auto lietajúci vianočný stromček? Alebo sa vám niekedy zasekol mobilný telefón v kravskom zadku? Aj takéto veci sa stávajú. Pripravili sme pre vás rebríček najbizarnejších poistných udalostí. Všetky príbehy sú zaručene pravdivé.

10. Kravský zadok

Ivor Bennett – chovateľ dobyka z Devonu vo Veľkej Británii nahlásil poistnú udalosť. Údajne sa mu stratil telefón niekde v análnom otvore jednej zo svojoch kráv.

Nestalo sa to preto, že by mal pán Bennett nejakú podivnú úchylku. Asistoval krave pri otelení počas daždivej a tmavej noci a svoj iPhone používal pri tom ako lampáš. Neskôr sa telefón objavil, avšak už nebol funkčný.

Výsledok: Poisťovňa nahradila škodu v plnej výške.

Iphone z kravského zadku

9. Podvod ako živnosť

Isabel Parkerová, 72-ročná kráľovná poistných podvodov sa živila zakopávaním a padaním v obchodných domoch, supermarketoch a obchodoch s alkoholom. Celkovo sa jej podarilo takto od poisťovní dostať peniaze až 49 krát.

Žalujúce poisťovne zistili, že to bol jej jediný príjem a pani Parker sa touto činnosťou živila. Medzi rokmi 1993 a 2000 sa jej takto podarilo od poisťovní vo Pfiladelphii, Delaware a New Jersey vytiahnuť 500 115 dolárov. Nakoniec bola odsúdená za 29 poisťovacích podvodov a krádeží.

Výsledok: Štyri roky domáceho väzenia.

Kráľovná poistných podvodov

8. „Čašník, v mojej polievke je potkan!“

Carla Patterson sa pokúsila okradnúť reštauráciu Virginia Cracker Barrel o 500 000 dolárov po tom, ako vo svojej zeleninovej polievke „objavila“ myš. Vyšetrovaním sa zistilo, že myš v pľúcach vôbec nemala polievku a tiež nebola uvarená. Vyplýva z toho, že si pani Patterson myš položia na tanier sama.

Výsledok: Ročné väzenie za podvod a vydieranie.

Potkan v polievke

7. Prišiel o všetko

Nicholas di Puma z Delaware podpáli svoj vlastný dom a kabriolet, aby tak dostal od poisťovne na prilepšenie. Nicholas tvrdil, že sa mu počas varenia vznietili panvice na sporáku. Od nich sa chytili dve nádoby s uhlím. Po tom, ako sa najskôr snažil toto peklo uhasiť, zobral prvú nádobu s tým, že ju vyhodí von. Hodil ju však „omylom“ priamo na zadné sedadlo svojho kabrioleta. Keď bral druhú nádobu von, potkol sa a tá spadla na pohovku, ktorá začala okamžite horieť. Neuveriteľné? Presne tak to rozhodol aj súd a odsúdil dotyčného za poistný podvod.

Výsledok: Päť rokov podmienka a do tla zhorený dom a auto.

Podpálil dom aj auto

6. Nevesta v plameňoch

Niektoré svadby sa prosto nevyvinú, ako by sme si predstavovali. Keď sa Paula Catelli vydávala, všetko sa zdalo byť skvelé, až kým sa na svadobnom barbecue vo svojich nádherných, ručne robených šatách nepriblížila ku grilu. Šaty v momente vzbĺkli a bolo po zábave. Zachránil ju až milujúci manžel, ktorý ju vzal na ruky a hodil do mora.

Výsledok: Poisťovňa zaplatila 50% škôd – pravdepodobne len zo súcitu.

Nevesta v plameňoch

5. Zabil vlastnú matku a podpálil dom

Život na vysokej nohe v Chicagu dohnal Marca Thompsona na mizinu. V zúfalstve podpáli vlastný dom kvôli poistke, ktorá mu mala vyniesť 730 000 dolárov. Aby to nebolo podozrivé, nechal v dome odpočívať svoju bezvládnu 90-ročnú matku a dal jej do ruky zápalky, aby to vyzeralo ako samovražda. Pani zomrela na otravu oxidom uhoľnatým a podpaľač tak získal zdanlivo dokonalé alibi. Federálne vyšetrovanie nakoniec odhalilo tento otrasný zločin.

Výsledok: Poisťovňa nezaplatila nič a Thompson dostal 190 rokov za mrežami.

Zabil vlastnú matku a podpálil dom

4. Mobil ako vibrátor

Jedna nemenovaná dvadsiatnička z Bristolu vo Veľkej Británii by si vyslúžila v tomto zozname čestné miesto. Nahlásila poistnú udalosť, pretože sa jej pokazilo vibrovanie na jej Blackberry 9900. A teraz to príde – telefón prestal vibrovať, zatiaľ čo ho používala ako hračku pre dospelých.

Výsledok: Poisťovňa plná pobavených zamestnancov.

Mobil ako vibrátor

3. Skutočne drahé cigary

Chlapík zo Severnej Carolíny si zakúpil krabicu drahých cigár, ktoré následne poistil okrem iného aj proti požiaru. Po spotrebovaní poslednej cigary ohlásil poistnú udalosť. O tomto príbehu sme napísali samostatný článok.

Výsledok: 24 rokov v base a odškodné pre poisťovňu.

Skutočne drahé cigary

2. „Pozor padá!“

Ľudia v poisťovniach sa smiali, keď si u nich britský cestovateľský klub objednal pre svojich členov poistenie kryjúce zranenia spôsobené padajúcim kokosom. Riaditeľ klubu operoval neúprosnými štatistikami, podľa ktorých zabije padajúci kokos až 150 ľudí ročne. To je zhruba 10 krát viac, ako pri útoku žralokom. Poistenie bolo nakoniec dojednané. Ešte v ten rok na Sri lanke zranil kokos zákazníčku klubu. Tá si pokojne čítala pod palmou, zatiaľ čo jej na hlavu spadol obrí orech.

Výsledok: Poisťovňa nahradila všetky škody.

Kokosy padajú

1. Lietajúci vianočný stromček

Pán Fairclough sa vracal autom z vianočných nákupov, keď zbadal, že oprotiidúce auto má na streche zle pripevnený vianočný stromček. V zlomku sekundy zbadal proti nemu letiaci strom. Strom sa zapichol do čelného skla a prinútil vodiča strhnúť auto z cesty do živého plota. Majiteľ stromu nezastal a ani sa po svoj vianočný stromček nevrátil, preto polícia usúdila, že si ho pán Fairclough môže nechať.

Výsledok: Poisťovňa nahradila všetky škody.

Zdroj článku: Listverse.com

Martin Šimko, autor článku
Martin Šimko

Autor je marketingový riaditeľ maklérskej spoločnosti HEUREKA Brokerage & Consulting, s. r. o. Pracuje ako projektový manažér internetových stránok o poistení a riešení online poistenia.

Zobraziť články >